Basescu: Trebuie închise peste 3000 de scoli


Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri la RRA ca trebuie închise mai bine de 3000 de scoli, deoarece nu au destui elevi si a sugerat ca acest proces va trebui asumat de minister înainte de predarea unitatilor catre autoritatile locale pentru ca acestea au dificultati în a lua aceasta masura, informeaza NewsIn.

Photobucket"Acum, la început de an scolar, ministrul Funeriu a comasat peste 1000 de scoli, s-au închis. Foarte bine. Dar când le trimitem scolile catre administratiile locale? Iar din câte stiu eu, nu doar 1300 de scoli trebuiau închise pentru ca au sub 20 de elevi si tinem

copii mica  profesori cu cheltuieli foarte mari, ci vreo 3000 de scoli. Deci totul este  sa iesim din aceste jumatati de masura. Este bine ce  au facut, dar nu au facut tot si acesta este motivul de insatisfactie. (....) Stim toti ca  trebuie sa închidem mai bine de 3000 de scoli, unde nu sunt copii, pur si  simplu stau deschise... Ce învatamânt e acela în care cei de la a V-a  pâna la a VIII-a sunt sase copii si învata toti în aceeasi clasa? Este clar  ca-s sacrificati acei copii", a spus seful statului.


 El a sugerat ca autoritatile locale nu vor avea curaj sa închida scoli,  astfel ca ministerul Educatiei ar trebui sa-si asume aceasta decizie.  "Sigur ca daca o sa faca asa cum au facut la spitale - întâi date la  administratia locala si, practic, din punct de vedere administrativ,  pierdute de sub controlul Ministerului, vor fi aceleasi probleme la  comasare, la închidere. (...)


  Si odata data la administratia locala, primarului îi va fi mult mai greu sa  închida scoala. Asuma-ti tu, Minister, tu, Guvern, închiderea scolii, a  spitalului...", a spus Basescu.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame