Asumarea raspunderii pe Legea educatiei



Guvernul îsi va asuma raspunderea pe Legea educatiei


        Coalitia de guvernare s-a reunit în aceasta seara pentru a decide asupra modalitatilor de promovare si analiza în Guvern a legilor despre care au discutat cu presedintele Traian Basescu la consultarile de la Palatul Cotroceni. Dupa cum transmite realitatea.net, coalitia a decis ca Guvernul sa îsi asume raspunderea pe Legea educatiei nationale. Se discuta si despre reexaminarea Legii salarizarii uunice si legea pensiilor.


Photobucket


        Luni, Emil Boc , în calitate de presedinte al PDL, s-a pronuntat pentru urgentarea adoptarii Legii pensiilor, Legii educatiei, Legii salarizarii unitare si a Legii care vizeaza accelerarea proceselor în justitie. "Se impune reexaminarea cu prioritate si de urgenta a Legii pensiilor pentru ca legea sa fie promovata rapid. Legea trebuie sa fie promovata rapid, pentru ca pe de o parte este necesara românilor din perspectiva sustenabilitatii bugetului de pensii pe termen mediu si lung si pe de alta parte este o obligatie în cadrul obligatiilor internationale. Din punctul meu de vedere, trebuie adoptate în perioada imediat urmatoare Legea educatiei nationale, Legea salarizariii unitare si legea care vizeaza accelerarea proceselor judiciare. Cu privire la Legea educatiei si Legea salarizarii putem avea în analiza în vederea aprobarii inclusiv asumarea raspunderii. Cred ca aceste doua legi nu pot suferi amânare. Speram ca în maxim doua spaptamâni Legea privind accelerarea proceselor în justitie, care se afla în Camera Deputatilor, sa fie adoptata", a declarat Emil Boc la finalul consultarilor de la Palatul Cotroceni.


        Presedintele UDMR Marko Bela a declarat, luni, dupa întâlnirea cu presedintele Traian Basescu, ca formatiunea pe care o reprezinta sustine angajarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame