Legea Educatiei implica si modificarea sistemului de notare


Vezi cum vor fi evaluati elevii dupa aplicarea noii Legi a Educatiei

Dezvoltarea fizica, emotionala sau competentele civice si sociale. Nu citesc dintr-un manual de psiho-sociologie, ci este vorba despre noile examinari la care vor fi supusi elevii, dupa aplicarea noii Legi a Educatiei.

Vor fi evaluati copiii care vor avea 6 ani si vor intra anul viitor în clasa pregatitoare, mutata de la gradinita la scoala primara. Lor li se vor evalua si devoltarile cognitive, de comunicare, dar si capacitatea de a învata. Dupa ce vor trece în clasa a doua, vor primi teste mai simple, de scriere si matematica.

La clasa a patra va fi o singura evaluare prin care se va decide cât de bine înteleg elevii un text la prima citire.
La clasa a sasea, se vor da doua probe: una de comunicare si un test cu întrebari din matematica, chimie, fizica.
fals la medc
Ultima evaluare se va face la sfârsitul clasei a noua, care nu va mai fi clasa la liceu, ci la gimnaziu.
Cinci teste vor primi elevii. Pe lânga cele de limba româna si stiinte, vor mai fi: o proba la o limba straina, o proba practica de competente digitale, dar si una orala de evaluare a competentelor civice si sociale. Pentru punerea în practica a acestor evaluari, Ministerul Educatiei are de pregatit metodologii, dar si de format profesorii.

Si sistemul de notare se va modifica. Daca la învatamântul primar se vor folosi în continuare calificative, pentru gimnaziu si liceu sunt doua variante: prin note de la 1 la 10 sau prin punctaje, la fel ca la testarile internationale, adica de la 1 la 100 sau de la 100 la 1.000.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame