Proba D de evaluare a competentelor digitale va începe în data de 10 iunie


        Potrivit prevederilor art. 134 din Legea privind Codul Muncii nr. 53/2003 republicata, prima si a doua zi de Rusalii (12-13 iunie 2011) sunt zile de sarbatori legale în care nu se lucreaza. În perioada premergatoare examenului de Bacalaureat 2011, directiile de specialitate ale Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului au purtat un dialog constant cu comisiile judetene de bacalaureat. În urma discutiilor, directiile responsabile cu organizarea si desfasurarea examenului au propus conducerii Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului ca prima zi a probei D de evaluare a competentelor digitale sa se desfasoare în data de vineri, 10 iunie 2011.
        În luarea deciziei s-a tinut cont si de dificultatea probelor pe care absolventii de clasa a XII-a le vor sustine în data de 20 iunie - proba de evaluare a competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala (întelegerea textului audiat si proba scrisa).
Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului a solicitat inspectoratelor scolare judetene/a Municipiului Bucuresti sa ia toate masurile necesare pentru comunicarea acestei decizii în unitatile de învatamânt si pentru informarea corecta a tuturor candidatilor. Precizam ca perioada alocata desfasurarii probei D se mentine la 5 zile. Amintim opiniei publice ca, potrivit OM 4.799/2010, perioada de desfasurare a probelor examenului de Bacalaureat 2011 nu a fost modificata (6 iunie - 1 iulie 2011) si ca principiile pe care se bazeaza textul legislativ permit Ministerului Educatiei orice adaptare la situatii si nevoi concrete.

 

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame