R E Z U L T A T E partiale - Evaluarea Nationala 2011


        Lucrarea din cadrul evaluarii nationale care înregistreaza la contestatie diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între nota initiala si cea de la contestatii va fi reevaluata de o a treia comisie, diferita de primele doua, decizia celei din urma fiind decisiva.

        Contestatiile la evaluarea nationala au fost depuse vineri, pâna la ora 18:00, iar rezolvarea lor se desfasoara în 25 si 26 iunie, pentru ca în 27 iunie sa fie afisate rezultatele finale dupa contestatii.

        În situatia în care se constata diferente de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea initiala si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii va decide reevaluarea lucrarilor respective de catre o alta comisie, formata din profesori cu experienta, altii decât cei care au evaluat initial lucrarile în centrul de contestatii. Reevaluarea se va face dupa o noua secretizare a lucrarilor, respectând cu strictete baremul de evaluare si de notare si toate procedurile de evaluare.

        Nota acordata de a treia comisie este cea care va fi acordata de comisia de contestatii.

        Potrivit ordinului ministrului Educatiei, media de admitere la liceu este media aritmetica între media generala la Evaluarea Nationala 2011 sustinuta de absolventii clasei a VIII-a si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIIIa.

        Pentru absolventii din promotiile de pâna în anul 2009 inclusiv, în media de admitere, media generala obtinuta la Evaluarea Nationala se va înlocui cu media de la examenul de capacitate,

        "Media de admitere în liceu este mai importanta pentru noi decât cea la evaluarea nationala care poate fi si 1.00 pentru ca oricum se aduna cu media generala din clasele V-VIII", a declarat vineri, pentru Mediafax, inspectorul general scolar al Capitalei, prof. Cristian Alexandrescu.

        Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fara examen, doar pe baza mediei de admitere.

        Calendarul înscrierii la liceu:

-       29 iunie - 5 iulie: absolventii clasei a VIII-a si parintii acestora, asistati de diriginti completeaza optiunilor în fisele de înscriere,
-      30 iunie - 6 iulie: datele din fisele de înscriere sunt introduse în baza de date computerizata,
-      30 iunie - 7 iulie: parintii si candidatii verifica fiselor editate de calculator pentru corectarea greselilor în baza de date computerizata si listarea fiselor corectate din calculator.

        Termenul limita pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul judetean de admitere/al municipiului Bucuresti, precum si a listei absolventilor care nu participa la repartizarea computerizata este 8 iulie.

        În 9 iulie baza de date este transmisa de la centrele de admitere judetene/al municipiului Bucuresti, la Centrul National de Admitere pentru ca în 12 iulie sa aiba loc repartizarea computerizata în învatamântul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani pâna la data de 12 septembrie 2011 inclusiv.

Vezi REZULTATELE PARTIALE 


Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame