Ministerul Educatiei va reintroduce învatamântul profesional din 2012


        Învatamântul profesional va fi reintrodus din anul 2012, însa în scolile profesionale "partea de teorie va fi redusa, iar partea de dobândire a meseriei va fi simtitor dezvoltata", a declarat, joi, la Alba Iulia, secretarul de stat în Ministerul Educatiei, Oana Badea.

        Badea a spus ca schimbarea privind reintroducerea învatamântului profesional va fi facuta în 2012 deoarece trebuie sa existe o perioada în care sa fie pregatita legislatia secundara.

        "Îi dam drumul într-o normalitate, nu dintr-o data, nu venim cu tavalugul peste colegii nostri, ci în secvente digerabile de catre acestia si începem concentrare maxima pe partea de reasezare curiculara, pentru ca învatamântul profesional este legat si de reasezarea curiculara", a spus Badea.

        Aceasta a adaugat ca un sondaj realizat recent privind învatamântul din România a reliefat faptul ca 95 la suta din cei care au raspuns considera ca "scoala profesionala traditionala era mai buna decât tot ce a fost pus în locul ei începând cu 2003".

        "Mi se pare relevant acest lucru. Mi se pare relevant strigatul oamenilor de afaceri care angajeaza rezultatul învatamântului preuniversitar si nu sunt foarte încântati de acest produs (…). Ce este clar ca se va întâmpla - partea de teorie va fi redusa si partea de dobândire a meseriei va fi simtitor dezvoltata în scolile profesionale gândite de noi", a mai spus Oana Badea.

        Oana Badea a participat, joi, la Alba Iulia, la Concursul National de dezbateri "Tinerii dezbat", competitie la care participa cele mai bune 16 echipe de dezbateri din tara.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame