A D M I T E R E A la ASE in 2012


        Academia de Studii Economice a stabilit deja programul de inscrieri la concursurile de admitere din 2012. Inscrierile pentru concursul de admitere la studii de licenta la forma de invatamant cu frecventa la Academia de Studii Economice (ASE) se vor desfasura intre 17 si 21 iulie 2012.

        Pe data de 23 iulie se va sustine proba lingvistica pentru candidatii inscrisi la programe cu predare in limbi straine.

        Potrivit deciziei Senatului ASE, inscrierile pentru concursul de admitere la programele de licenta la forma de invatamant la distanta pentru anul universitar viitor se vor face intre 16 si 20 iulie si 23 si 27 iulie.

        In cea de-a doua sesiune de admitere la programele de licenta la forma de invatamant la distanta pentru anul universitar viitor se vor face intre 10 si 13 septembrie.

        Pentru anul universitar 2012-2013 ASE ofera pentru programele de licenta la forma de invatamant cu frecventa 2.700 de locuri sustinute de la buget si 1.435 locuri cu taxa si 18 locuri pentru cetatenii din Republica Moldova absolventi de licee din Romania.

        Pentru forma de invatamant la distanta ASE va scoate la concurs un numar de 820 de locuri pentru anul universitar 2012-2013.

Photobucket
        ASE precizeaza ca pentru candidatii proveniti din Romania si din alte state membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Confederatiei Elvetiene taxa de inscriere pentru admitere la invatamantul de licenta cu frecventa este de 100 de lei, in aceasta taxa fiind incluse primele doua optiuni.

        "Candidatii care vor sa isi exprime mai mult de doua optiuni vor plati in plus cate 20 de ei pentru fiecare optiune exprimata", sustin reprezentantii institutiei de invatamant superior.

        Totodata, la invatamantul la distanta taxa este unica, de 100 de lei, indiferent de numarul optiunilor solicitate de catre candidat.

        Pentru candidatii proveniti din state care nu fac parte din Uniunea Europeana, Spatiul Economic European si Confederatia Elvetiana, la invatamantul de licenta cu frecventa si la distanta taxa este unica, de 220 de euro.

        Vor fi scutiti de plata taxei de inscriere, o singura data, numai pentru primele doua optiuni si pentru o singura forma de invatamant, urmatorii candidati: orfani de ambii parinti, tineri proveniti din casele de copii sau din plasament familial, copiii personalului didactic aflat in activitate, angajatii pe perioada nedeterminata in ASE sau copiii acestora, copiii pensionarilor, fosti angajati ai ASE.

        Taxa de scolarizare este identica atat pentru forma de invatamant cu frecventa, cat si pentru forma de invatamant la distanta. Pentru studentii de la forma de invatamant la distanta se deduc 250 de lei pe an pentru procurarea manualelor universitare.

        ASE precizeaza ca taxa de scolarizare pentru anul universitar 2012-2013 este de 3.000 de lei pe an pentru cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Confederatiei Elvetiene.

        Pentru cetatenii straini, altii decat cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Confederatiei Elvetiene, sau cetatenii romani cu rezidenta permanenta in strainatate, taxa de studii este de 220 de euro pe luna.

        "Pe parcursul anilor de studiu nu se acorda scutiri sau reesalonari de taxe de scolarizare", subliniaza conducerea ASE. 

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame