Învatamântul se pregateste de GREVA. Data propusa: 23 ianuarie


        Federatia Sindicatelor Libere din Învatamânt (FSLI) îsi consulta membrii de sindicat în aceasta saptamâna pentru declansarea grevei generale din 23 ianurie, fiind nemultumiti ca în 2012 nu se acorda nicio majorare salariala pentru salariatii din educatie, care nu îsi pot recupera reducerea cu 25%.

        Sindicalistii sunt nemultumiti si de esalonarea platii sumelor prevazute prin hotarâri judecatoresti având ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala, pâna în anul 2016, de prorogarea, pâna la data de 1 ianuarie 2013, a alocarii, pentru finantarea învatamântului a minimum 6 procente din produsul intern brut al anului respectiv, a declarat, marti, pentru Mediafax, secretarul general al FSLI, Liviu Pop.

        Sindicalistii mai cer alocarea pentru finantarea învatamântului, prin Legea bugetului de stat pe anul 2012 a 2,3 la suta din PIB, fiind nemultumiti si de masura luata de Ministerul Educatiei, Cerectarii, Tineretului si Sportului de a nu se mai retine cotizatia de sindicat pe statul de plata.

        FSLI nu mai vrea repetarea practicii de asumare a raspunderii guvernamentale, pe proiectele de legi esentiale, ca de exemplu Legea educatiei nationale, Legea de modificare si completare a Codului muncii, Legea dialogului social, Legea privind sistemul unitar de pensii publice, Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

        "Am trimis adresa în teritoriu liderilor nostri si pâna vineri vom avea rezultatele finale ale acestei consultari. Cel mai probabil vom declansa greva generala din 23 ianuarie, oamenii s-au saturat, au un nivel de viata din ce în ce mai scazut", a spus Pop.

        Confederatiile sindicale reprezentative au anuntat, marti, ca nu participa la reuniunea Consiliului National Tripartit de Dialog Social, nefiind dispuse sa reia dialogul în conditiile în care nu exista o ordine de zi, iar problemele ridicate de sindicalisti referitoare la dialogul social nu sunt rezolvate.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame