Universitatile spun adio concursului de dosare la admitere


Un ordin de ministru obliga univeritatile sa organizeze examene, iar admiterea pe baza de dosar nu mai exista.

        În Monitorul Oficial nr. 164 din 13 martie 2012 a fost publicat Ordinul ministrului Educatiei nr. 3313/2012 privind cadrul general de organizare si desfasurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licenta, de master si de doctorat pentru anul universitar 2012 - 2013.

        Examenul de admitere va consta în proba orala sau scrisa, pentru testarea cunostintelor si a capacitatilor cognitive si, în functie de optiunea facultatilor, pot fi luate în considerare notele de la probele de bacalaureat sau media de la bacalaureat, licenta sau disertatie, dupa caz, dar nu pot fi luate în calcul mediile sau notele din anii de studiu.

        Potrivit legii, universitatile vor organiza examene de admitere pentru fiecare program si ciclu de studii universitare. Examenele de admitere se organizeaza pe baza metodologiilor proprii de admitere stabilite de catre fiecare institutie de învatamânt superior în baza autonomiei universitare, cu respectarea prevederilor legislatiei în vigoare si ale acestui ordin.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame