CODUL ETIC care schimba RADICAL meditatiile


        Ministerul Educatiei a publicat proiectul Codului de Etica pentru învatamântul preuniversitar. Una din cele mai importante prevederi se refera la meditatii, interzicându-le profesorilor acest lucru în cazul elevilor de la clasale la care predau.

        Codul nu precizeaza însa nimic despre meditatiile cu elevii de la alte clase. De asemenea, sunt interzise relatiile sexuale profesori-elevi, precum si "tratamentele umilitoare, sub orice forma, asupra elevilor". Nici colectarea de fonduri de la elevi sau de la parintii acestora pentru cadouri sau pentru protocolul destinat cadrelor didactice antrenate în organizarea si desfasurarea unor activitati de evaluare (examene si evaluari nationale, olimpiade, alte concursuri scolare, nu mai este permisa.

        Sanctiunile pentru încalcarea Codului de Etica merg de la "atentionarea colegiala în cadrul comisiei judetene de etica" pâna la desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

        Pentru a intra în vigoare, proiectul Codului de Etica pentru învatamântul preuniversitar trebuie aprobat prin ordin al Ministrului Educatiei.
Descarca AICI proiectul Codului de Etica pentru învatamântul preuniversitar

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame