Noul an scolar ar putea incepe la 15 septembrie, in loc de 10 septembrie


Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, ca va propune in sedinta de guvern de sambata ca noul an scolar sa inceapa la data de 15 septembrie, si nu pe 10 septembrie, asa cum este prevazut in prezent.

"O sa ma duc cu propunerea aceasta in Guvern maine, pentru ca este o data care a existat in traditia scolii romanesti, iar parintii au inradacinata aceasta data", a spus Ecaterina Adronescu, vineri seara, intr-o emisiune de la Realitatea TV.

De asemenea, ministrul Educatiei a mai aratat ca schimbarea datei la care va incepe noul an scolar va permite finalizarea pregatirilor pentru clasa zero.

"Este, daca vreti, si un ragaz de cateva zile sa finalizam pregatirea acestei clase (clasa zero - n.red.), pregatire care a inceput ingrozitor de tarziu. Desi legea a fost promulgata in februarie 2011, abia in martie 2012 a fost aprobat curriculum pentru aceasta clasa. Mobilier, rechizite, tot ce inseamna functionarea buna a acestei clase, practic a inceput acum o luna si jumatate, doua luni", a explicat ministrul Educatiei.

Andronescu a mai declarat ca, desi stabilirea datei la care incepe anul scolar este o prerogativa a ministrului Educatiei, isi doreste, totusi, ca pentru aceasta modificare sa aiba si acceptul Executivului. 

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame