EXAMEN 2014: Elevii din anii terminali vor începe pregatirea dupa terminarea semestrului al II-lea


Elevii din anii terminali de la gimnaziu si liceu vor începe pregatirea pentru examenele nationale dupa terminarea semestrului al II-lea, în cadrul unor clase de pregatire pentru examenele nationale, se arata într-o nota a Ministerului Educatiei.

În plus, aceste ore suplimentare vor putea fi folosite de profesorii care nu si-au completat normele didactice.

Ministerul Educatiei precizeaza ca, pentru perioada 16-20 iunie 2014, conducerile scolilor vor atribui profesorilor care predau la clasa a VIII-a si care nu au norma didactica completa sarcina de a pregati elevii pentru Evaluarea Nationala, precum si pentru admiterea în clasa a IX-a, la liceu. De asemenea, în perioada 2-20 iunie 2014, liceenii vor face ore de pregatire pentru Bacalaureat 2014, iar profesorii de specialitate se vor implica în organizarea si desfasurarea probelor de aptitudini si a probei de verificare a cunostintelor de limbi moderne sau materne, prevazute în calendarul admiterii în clasa a IX-a.

Elevii de clasa a VIII-a vor termina cursurile pe 13 iunie 2014, iar Evaluarea Nationala începe pe 23 iunie.  Iar elevii din clasa a XII-a termina cursurile pe 30 mai, urmând ca Bac-ul sa înceapa pe 10 iunie, cu probele orale, potrivit structurii anului scolar în curs, aprobata de minister. 

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame