Remus Pricopie: Toate functiile de conducere din educatie vor fi ocupate prin concurs


Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, joi, la Suceava ca vrea ca pâna la 1 septembrie 2015 toate functiile de conducere din sistemul de educatie sa fie ocupate prin concurs. Primele concursuri se vor desfasura începând cu luna ianuarie.

Remus Pricopie a declarat, într-o conferinta de presa, ca din ianuarie vor începe concursurile pentru ocuparea functiilor de inspectori scolari, inspectori scolari generali si inspectori scolari generali adjuncti, apoi vor urma concursurile pentru posturile de director si director adjunct din licee, iar în final vor fi organizate concursuri pentru functiile de conducere din scoli, gradinite, cluburi scolare si sportive.

El a precizat ca în sistemul de educatie sunt peste 10.000 de functii de conducere care vor fi ocupate prin concurs ?i a explicat ca nu au putut fi organizate concursuri pentru functiile de conducere din unitatile de învatamânt preuniversitar întrucât consiliile de administratie ale acestora functionau dupa vechea lege si nu se puteau constitui dupa Legea 1/2011.

Ministrul Educatiei a mai spus ca o alta prevedere a Legii 1/2011 precizeaza ca o sedinta a consiliului de administratie al unitatii de învatamânt nu se poate desfasura daca nu întruneste un cvorum de doua treimi.

El a subliniat ca ultimele concursuri s-au organizat în sistemul de educatie în perioada în care era secretar de stat în minister si presedinte al Comisiei de Dialog .

"Iata, dupa sapte ani, sunt iar în situatia de a declansa concursurile în învatamânt si cred ca vom face un lucru bun", a mai spus ministrul Educatiei.

Remus Pricopie a participat, joi, la Suceava la festivitatea de deschidere a lucrarilor celui de-al 34-lea congres al Asociatiei Generale a Învatatorilor din România - AGIRo, care se va desfasura pâna în 28 august la Suceava, Cernauti, Chisinau si Eforie Sud

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame