Concursul „Profu’ de mate” - un concurs de matematica ONLINE si GRATUIT


Concursul Profu’ de mateeste un concurs de matematica ONLINE si este GRATUIT. Concursul este organizat de domnii profesori Catalin Osiceanu si Radu Titel  în colaborare cu  I.S.J.Ilfov, beneficiind de sprijinul domnului inspector scolar pentru matematica, informatica si TIC, Cornel-Constantin Ganescu .

Concursul  Profu’ de mate respecta particularitatile de vârsta si politicile  publice ale sistemului de educatie din România si este adresat TUTUROR elevilor claselor II-VIII. La acest concurs,  proba de evaluare vizeaza nivelul achizitiilor copiilor pentru întelegerea notiunilor specifice matematicii.

Concursul  Profu’ de matese desfasoara online. Pentru a putea participa la acest concurs,  concurentii vor accesa sectiunea de înscriere si îsi vor crea un cont, completând corect informatiile cerute. Înainte de crearea contului, concurentii sunt rugati sa citeasca cu atentie regulamentul de desfasurare a concursului. Pentru fiecare clasa concursul cuprinde 60 de ÎNTREBARI GRILA si dureaza maximum 120 minute. Rezultatul  se va genera pentru fiecare participant la sfârsitul concursului pe o diploma ce va putea fi printata,  iar acest rezultat va fi trecut într-un clasament general. Rezultatele finale vor fi postate pe site-urile profu112.ro, mate.info.ro si concursulprofudemate.ro.

          Concursul  “Profu’ de mate “ este organizat în doua etape, prima în  noiembrie 2014 si cea de a doua în  aprilie 2015. Cele doua etape sunt interdependente.

Initiat de domnul profesor Radu Titel, concursul a avut un succes deosebit în editia Pilot sustinuta în anul scolar 2013/2014 în judetul Ilfov, în primul rând datorita itemilor prezenti în teste, care nu se adreseaza doar elevilor foarte buni , ci tuturor elevilor. Exercitiile si problemele date sunt asemanatoare cu cele din manualele si culegerile din care se lucreaza în mod obisnuit la clasa, neavând un grad foarte ridicat de dificultate si sunt în concordanta cu planificarea calendaristica; din acest punct de vedere reprezinta o foarte buna recapitulare pentru teza. Subiectele din prima editie se pot gasi pe site-urile mate.info.ro sau pe concursulprofudemate.ro.

Subiectele vor fi elaborate de o comisie centrala, coordonata de profesor Catalin Osiceanu si profesor Radu Titel.

Prin implicarea domnului profesor Catalin Osiceanu (proprietarul si administratorul site-ului mate.info.ro) în organizare, se doreste o îmbunatatire calitativa a concursului, precum si promovarea acestuia .

Propuneri pentru subiecte poate face orice profesor de matematica sau învatator prin introducerea pe site-ul  profu112.ro  dupa ce îsi creeaza cont de profesor.

Si tu poti fi „Profu’ de mate”!

„Profu’ de mate“ este un concurs pentru toti!

Tot ce trebuie sa faci este sa intri pe:

http://www.profu112.ro/register/teacher

Dupa ce îti creezi un cont tot ce mai ai de facut pentru a deveni si tu Profu’ de mate este sa te loghezi în site prin apasare Login cu mail-ul si parola introdusa în momentul în care ai creat contul.

Dupa ce esti logat,pentru a începe sa introduci întrebari trebuie sa apesi butonul de "Management întrebari" din stânga, nu înainte însa de a selecta clasa si linia pe care vrei sa introduci întrebarea. Linia trebuie selectata obligatoriu deoarece pe o linie întrebarile au aceeasi dificultate, iar gradul lor de dificultate creste odata cu incrementarea numarului liniei.

Testul ne propunem sa fie cât mai diferit pentru fiecare candidat (dar sa aiba acelasi grad de dificultate). De aceea ne-am gândit sa avem o arie cât mai mare de selectie si astfel am venit cu urmatoarea solutie:

Un test pentru o clasa va fi stocat în site sub forma unei matrice de 60(linii) X 10(coloane). Asta înseamna ca un test complet pentru o clasa are 600 de întrebari(fiecare cu câte 5 variante de raspuns). Practic fiecare combinatie de linie si coloana reprezinta o întrebare.

Când va veni ziua concursului fiecare copil va primi aleator de pe fiecare linie una dintre cele 10 probleme existente.

Indicat ar fi ca un profesor sa introduca o linie întreaga, iar la un test sa lucreze maxim 3 profesori pentru a evita aparitia unor diferente în gradul de dificultate al problemelor ce vor fi selectate aleator pentru candidatii aceleiasi clase.

Pentru a-ti crea o idee despre cum ar trebui sa fie structurat un test dar si despre dificultatea întrebarilor de pe fiecare linie, poti arunca o privire pe modelele de concurs create de domnul profesor Radu Titel pentru fiecare clasa. (la clasele II-IV testele au avut un alt format dar , începând cu aceasta editie , vor fi identice cu variantele de la gimnaziu)

Clasa a-2-a: http://concursulprofudemate.ro/matematica_clasa_2.php

 

Clasa a-3-a: http://concursulprofudemate.ro/matematica_clasa_3.php

 

Clasa a-4-a: http://concursulprofudemate.ro/matematica_clasa_4.php

 

Clasa a-5-a: http://concursulprofudemate.ro/matematica_clasa_5.php

 

Clasa a-6-a: http://concursulprofudemate.ro/matematica_clasa_6.php

(aici puteti gasi si un model actualizat 2014)

Clasa a-7-a: http://concursulprofudemate.ro/matematica_clasa_7.php

 

Clasa a-8-a: http://concursulprofudemate.ro/matematica_clasa_8.php

Pentru etapa I subiectele vor acoperi materia astfel:

  • La clasa a V-a pâna la unitatea de învatare “Multimi”
  • La clasa a VI-a - la algebra pâna la unitatea de învatare “Numere rationale pozitive”

                                    -  la geometrie pâna la unitatea de învatare “ Triunghiul”

  • La clasa a VII-a - la algebra pâna la unitatea de învatare “Multimea numerelor reale”

                                    -  la geometrie pâna la unitatea de învatare “ Teorema lui Thales”

  • La clasa a VIII-a - la algebra pâna la unitatea de învatare “Rapoarte de numere reale reprezentate prin litere”

                                    -  la geometrie pâna la unitatea de învatare “Proiectii ortogonale pe plan”.

La clasele II-IV subiectele vor acoperi material conform planificarilor calendaristice .

Ca sa introduci efectiv o problema trebuie sa scrii enuntul în dreptul câmpului "Intrebare". În cazul în care ai de introdus o formula nu trebuie decât sa apesi pe semnul   iar daca vrei sa inserezi o imagine, doar trebuie sa o ai salvata în calculator iar apoi sa o introduci cu ajutorul butonului de "Upload". De asemenea poti introduce si caractere speciale prin simpla apasare a butonului.

Apoi trebuie completat câmpul de raspuns corect(a,b,c,d sau e) iar apoi variantele de raspuns, care trebuie sa fie cât mai apropiate de raspunsul corect si sa încerce pe cât posibil sa anticipeze raspunsurile gresite ale candidatilor.

Dupa ce au fost bifate toate cele 5 raspunsuri, se poate apasa butonul "Salveaza si treci la urmatoarea" sau "Înapoi la lista". Daca vom apasa "Înapoi la lista" avem posibilitatea pentru fiecare întrebare în parte sa o vizualizam, sa o stergem sau sa o editam.

Fiecare întrebare pe care o vei introduce va fi validata de catre domnul profesor Radu Titel sau de catre domnul profesor Catalin Osiceanu si vei fi anuntat în momentul în care ea va primi unda verde pentru a intra în concurs.

Pentru recunoasterea meritelor, pe lânga aparitia numelui tau la colectivul de profesori care au creat testul la clasa respectiva pentru care ai introdus probleme, vei primi si o diploma personalizata, semnata de Inspectorul de Matematica al judetului Ilfov, domnul Cornel-Constantin Ganescu.

Aceasta diploma va putea fi descarcata direct din contul personal de profesor imediat dupa terminarea concursului.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame