CNCD îi sustine pe dascali. 400 de profesori din Iasi au dat în judecata Ministerul Educatiei


        Sindicalistii din învatamântul preuniversitar iesean sunt sustinuti de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii în procesul împotriva Ministerului Educatiei. Acestia vor sa se faca dreptate în cazul profesorilor care nu au primit niciun ban dupa ce au participat la simularile examenelor nationale. Dascalii spun ca au fost discriminati, în conditiile în care colegii lor care au participat la examenele propriu-zise au fost remunerati.

        400 de profesori din Iasi au dat în judecata Ministerul Educatiei. Pentru corectarea unei teze, ei ar trebui sa fie platiti cu câte 4 lei. Sindicalistii spun ca dascalii au stat mai multe ore peste program. În plus, în premiera, la aceste simulari au fost evaluati inclusiv elevii de clasa a XI-a.

        Liderii USLIP sustin ca au purtat discutii cu reprezentantii Ministerului privind remunerarea orelor, însa fara niciun rezultat. Ministrul Remus Pricopie a explicat ca nu sunt bani, iar profesorii ar putea fi recompensati cu acordarea unor zile libere, dar nici acest lucru nu s-a întâmplat. Astazi, instanta va trebui sa dea un verdict în acest caz si, indiferent de rezultatul procesului, dascalii sunt hotarâti sa mearga mai departe si sa ceara daune morale.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame