Toti elevii din clasa a treia vor utiliza tablete în procesul educational, începând din luna martie 2015


        Toti elevii din clasa a treia vor utiliza tablete în procesul educational, începând din luna martie 2015, potrivit unui proiect la care lucreaza în prezent atât Ministerul Societatea Informationala, a declarat miercuri Razvan Cotovelea, ministrulEducatiei cât si Ministerul pentru Comunicatiilor.

        Proiectul vizeaza introducerea etapizata a tabletelor pentru toti copiii din clasele a 2-a, a 3-a, si a 4-a, în functie de finalizarea manualelor digitale.

        Pentru clasele a 2-a si a 3-a, manualele digitale sunt deja gata, iar Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca va lansa licitatia pentru achizitia de tablete pâna la sfârsitul acestui an.

        “Fara nicio discriminare, toti cei aproximativ 220.000 de elevi din clasa a III-a vor primi tablelete în luna martie 2015. Valoarea estimativa a licitatiei se situeaza în jurul a 20 milioane de euro, 85% din bani urmând sa fie acoperiti din fonduri europene”, a spus Cotovelea, prezent la lansarea Strategiei Nationale privind Agenda Digitala pentru România 2020.
El a adaugat ca elevii din clasele a 2-a si a 4-a vor primi tabletele spre finele primului semestru din 2015.

        “Pentru fiecare clasa, valoarea licitatiei se ridica la circa 20 milioane de euro. Practic, pentru clasele a 2-a, a 3-a si a 4-a, necesarul de tablete se ridica la 500.000 de unitati”, a spus ministrul.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame