Elevii de clasa a VIII-a sustin simulare pentru Evaluare Nationala 2015


        Elevii de clasa a VIII-a vor sustine saptamâna viitoare simularea pentru Evaluarea Nationala. Astfel, simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a se da la Limba si literatura româna (23 februarie), Matematica (24 februarie) si Limba si literatura materna – pentru elevii apartinând minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale în limba materna (25 februarie). Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 6 martie, conform gandul.info.
        Potrivit metodologiei de organizare a simularilor pentru examenele nationale, notele obtinute de elevi nu vor fi trecute în catalog. Însa, la fel ca în anii trecuti, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de învatamânt, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral.

        La Evaluarea Nationala 2015, examenele vor fi supravegheate video. Comisiile din scoli si comisiile judetene de organizare a Evaluarii Nationale trebuie sa verifice, prin sondaj, înregistrarile audio-video din salile de examen, dupa încheierea probei scrise.

        Ordinul de ministru privind organizarea examenelor arata ca, daca la verificarea prin sondaj, se constata nereguli, fraude sau tentative de frauda ori în cazul în care exista sesizari privitoare la nereguli, fraude sau tentative de frauda, atunci va avea loc verificarea înregistrarilor din toate salile de examen din scoala respectiva.

Regulamentul pentru simulare

        Potrivit regulamentului citat de gandul.info, candidatii la Evaluarea Nationala nu au voie sa intre în salile de examen cu „ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea, candidatii având obligatia de a lasa obiectele mentionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilita de comisia din unitatea de învatamânt în acest scop”. Daca refuza sa depoziteze aceste obiecte, elevii nu vor fi primiti in examen.

        De asemenea, elevii de clasa a VIII-a nu au voie sa intre în examen nici cu telefoane mobile, casti audio sau cu orice mijloc electronice de calcul sau de comunicare ce „permite conectarea la internet/la retele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidati sau cu exteriorul”.

        În timpul examenului, elevii nu au voie sa vorbeasca între ei, sa copieze, sa transmita foi sau materiale care permit copiatul sau saa schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notite. Daca nu respecta aceste reguli elevii vor fi eliminati din examen, indiferent daca materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, conform gandul.info.

Calendar Evaluare Nationala 2015

22 iunie 2015 – Limba si literatura româna – proba scrisa

23 iunie 2015 – Limba si literatura materna – proba scrisa

24 iunie 2015 – Matematica – proba scrisa

26 iunie 2015 – Afisarea rezultatelor (pâna la ora 16.00)

30 iunie 2015 – Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

3 iulie 2015 – Afisarea, în fiecare scoala gimnaziala, a listei candidatilor la liceu, în ordinea descrescatoare a mediilor de admitere

3 – 7 iulie 2015 – Completarea optiunilor în fisele de înscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de dirigintii claselor a VIII-a

14 iulie 2015 – Repartizarea computerizata în învatamântul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a care nu împlinesc

18 ani pâna la data începerii cursurilor anului scolar 2015 – 2016

15 iulie 2015 – Afisarea în scolile gimnaziale a rezultatelor/a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate în liceele din judet. Afisarea de catre liceu a listei candidatilor repartizati în acea unitate

16 iulie – 24 iulie 2015 – Depunerea dosarelor de înscriere la scolile la care candidatii au fost repartizati

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame