Sorin Cîmpeanu: vor fi organizate noi concursuri pentru ocuparea functiilor de inspector scolar general


Inspectorii scolari generali din cadrul Inspectoratelor Scolare Judetene care nu s-au prezentat la examenul organizat de Ministerul Educatiei, dar si cei care s-au retras din concurs, pentru ocuparea functiei de conducere, au sansa sa se prezinte la o noua evaluare.

Ministrul educatiei, Sorin Cîmpeanu, aflat vineri la Craiova pentru a marca Zilele Facultatii de Drept si stiinte sociale, a declarat ca începând de saptamâna viitoare vor fi organizate noi concursuri pentru ocuparea functiilor de inspector scolar general. Aceste concursuri se vor desfasura pentru candidatii care, din diverse motive, nu s-au prezentat la concursurile organizate în perioada 11-20 martie pentru ocuparea posturilor de inspector scolar general, dar si pentru cei care nu au promovat examenul. 

Printre acestia se afla si candidatii la sefia Inspectoratului scolar Judetean (IsJ) Dolj, actualul inspector scolar general, Georgica Florea Bercea, si Dumitru Iftimov, directorul CN „Gheorghe Chitu“, care s-au retras din examenul organizat pe 12 martie. Potrivit ministrului educatiei, din cele 42 de inspectorate scolare din tara, pâna pe 20 martie au avut loc concursurile pentru 35 dintre ele. 

„Astazi (vineri – n.r.) au loc concursurile pentru ultimele sapte inspectorate.

Din primele 35 de concursuri, înaintea perioadei de contestatie, avem ocupate posturile de inspectori scolari generali în 16 inspectorate. Pentru celelalte, fie nu au fost candidati înscrisi la concurs, cum este cazul judetelor Constanta si Caras, fie candidatii nu s-au prezentat sau au ales sa se retraga din concurs.

A doua etapa este aceea a concursurilor pentru inspectori scolari adjuncti si pentru directori ai Casei Corpului Didactic din toate judetele tarii.
Concursurile vor demara saptamâna viitoare si se vor desfasura în perioada 20 martie – 19 iunie. În paralel, exista posibilitatea sa reorganizam concursuri pentru ocuparea posturilor de inspectori scolari generali pentru inspectoratele care nu au înca inspector general cu concurs. Este cazul si judetului Dolj“
, a precizat Sorin Cîmpeanu.

„Oricine îndeplineste exigentele profesionale cerute este binevenit la concurs“

Pâna vineri, zeci de candidati care aspirau sa fie sefii inspectoratelor scolare de la nivelul judetelor s-au retras din concurs chiar în timpul examenului. Cei mai multi dintre ei au invocat motive personale sau boli aparute subit. 

Au existat o serie de speculatii conform carora concursul pentru ocuparea functiilor de inspectori generali, programat în perioada 11-20 martie, a fost boicotat de majoritatea candidatilor înscrisi, care si-au anuntat retragerea din concurs chiar pe ultima suta de metri. Ministrul educatiei a precizat ca nu vrea sa comenteze acest aspect, însa a dorit sa mentioneze faptul ca a fost un concurs „adevarat“.

„Oricine îndeplineste exigentele profesionale cerute este binevenit la concurs. Pâna în acest moment nu pot preciza data exacta la care vom relua concursul pentru inspector scolar general, însa, asa cum am mai spus, intentionez sa îl programez în paralel cu celelalte examene“, a adaugat Cîmpeanu.
Pâna acum, inspectorii scolari din fiecare judet erau numiti prin delegatie.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame