Calendarul Evaluarii Nationale 2016


Ordinul privind organizarea si desfasurarea Evaluarii Nationale în 2016, pentru absolventii clasei a VIII-a, a fost publicat, marti, în Monitorul Oficial.

        Potrivit ordinului publicat marti în Monitorul Oficial, anul acesta nu mai sunt schimbari la programa de examen.

        Lucrarile vor fi corectate de doi profesori si daca exista o diferenta mai mare de 0,50 de puncte între notele acordate, atunci lucrarea va fi recorectata de alti doi profesori, potrivit metodologiei de orgaizare si desfasurare a Evaluarii Nationale 2016.

        În ceea ce priveste componenta comisiilor de examen, ordinul prevede ca profesorii care nu si-au îndeplinit datoriile în sesiunile precedente, care au fost sanctionati pentru abateri de la regula, nu vor mai fi primiti în componenta comisiilor de Evaluare Nationala.

        În ceea ce priveste regulile din sala de examen, se interzice candidatilor sa intre cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete si altele asemenea. Candidatii trebuie sa lase toate aceste obiecte în sala de depozitare amenajata special în acest scop.

        De asemenea, candidatii nu au voie sa aiba asupra lor manuale, carti, dictionare, culegeri, ciorne si altele asemenea, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Desigur, nici telefoanele mobile, tabletele si orice dispozitive electronice care ar putea fi utilizate pentru copiat nu au ce cauta în sala de examen. Candidatii nu au voi sa comunice între ei si risca sa fie eliminati din examen daca încalca aceste reguli.

Calendarul Evaluarii Nationale 2016

15 – 17 iunie 2016 – Înscrierea la Evaluarea Nationala
17 iunie 2016 – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
27 iunie 2016 – Limba si literatura româna – proba scrisa
28 iunie 2016 – Limba si Literatura materna – proba scrisa
29 iunie 2016 – Matematica – proba scrisa
1 iulie 2016 – Afisarea primelor rezultate, pâna la ora 16:00 si depunerea contestatiilor între orele 16:00 – 20:00
2-4 iulie 2016 – Rezolvarea contestatiilor
5 iulie 2016 – Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame