Azi, elevii dau bacul la 33 grade Celsius


Liceenii vor trebui sa înfrunte, saptamâna aceasta, temperaturi mari

Oficialii de la Educatie sustin ca nu au luat înca masuri speciale pentru canicula. Dar elevii pot intra la examenele orale cu o sticla de apa.

Bacul începe azi cu proba orala la limba si literatura româna. Potrivit prognozei meteorologilor, examenul de bac se anunta fierbinte, cu valori termice ce pot depasi saptamâna asta 35 de grade Celsius.

Inspectorii scolari spun ca pâna acum nu s-au luat înca masuri speciale pentru temperaturi extreme, dar elevii vor fi lasati în sala cu o sticla de apa.

"E uman sa-i lasam cu o sticla de apa. Nu au voie cu sacose sau copiute, pe care le vor lasa la intrarea în sala, dar cu apa îi lasam în sala", spune Marian Banu, purtator de cuvânt la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

canicula la bac

Minimum 5 pentru a merge mai departe

Reprezentantii inspectorului scolar mai spun ca, în cazul în care temperaturile vor creste, se vor lua masuri speciale. "La oral, nu vor fi probleme mari pentru ca elevul are toata ziua la dispozitie. Mai greu va fi la probele scrise, când va sta în sala trei ore", a adaugat Banu.

Examenul de astazi este important în conditiile în care este eliminatoriu. Elevii trebuie sa obtina cel putin nota 5 pentru a fi considerati promovati. Examenele de bacalaureat vor continua timp de doua saptamâni, pâna pe 9 iulie.

Prima saptamâna de bac

- 23 si 24 iunie - proba orala la limba si literatura româna

- 24 si 25 iunie - proba orala la limba si literatura materna

- 25 si 26 iunie - proba orala la limba si literatura moderna

- 27 iunie - proba scrisa la limba si literatura româna

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame