Concursul „Profu' de mate”, Etapa I, 2015


CONCURSUL INTERJUDETEAN DE MATEMATICA

„PROFU’ DE MATE”

        Acest concurs se desfasoara la nivel interjudetean, este online, gratuit si în conformitate cu programele analitice în vigoare (de clasa si pentru competitii de specialitate), luând în considerare particularitatile de vârsta ale elevului, precum si politicile de evaluare specifice sistemului românesc de învatamânt.

        Concursul este de tip „grila” si se adreseaza tuturor elevilor care doresc sa-si evalueze cunostintele de matematica. Calendarul concursului este întocmit în asa fel încât sa reflecte cunostintele dobândite înainte de evaluarile finale, la final de semestru.

        Este un concurs pe care elevii pot sa-l sustina de la scoala, de acasa, la orice ora, numai în perioada prevazuta în calendarul concursului. 

        Recomandam sustinerea concursului în unitatile scolare, sub supravegherea cadrelor didactice.

        Punctajul obtinut se genereaza pe loc, la încheierea testului, iar elevului participant i se acorda o diploma în format digital pe care o poate printa, în vederea întocmirii portofoliului personal.

        Timpul alocat este de 2 ore, concursul poate fi sustinut o singura data.

        Se adreseaza elevilor din clasele II – VIII

        Elevii claselor II- IV au de rezolvat 40 de subiecte, iar elevii claselor V-VIII au de rezolvat 60 de subiecte.

        Toate subiectele sunt de tip grila, având fiecare câte 5 variante de raspuns, dintre care numai una este cea corecta.

        Site-ul oficial al concursului este la adresa http://profu112.ro/

        Pentru sustinerea concursului elevii îsi creeaza un cont pe acest site si urmeaza instructiunile de logare.

        La finalul etapei de concurs elevii se vor regasi într-un clasament pe an de studiu, la nivel national.

        Concursul este organizat si administrat de domnii profesori de matematica, Catalin Osiceanu si Radu Titel si de expertii IT Cristian Oancea si Bogdan Sorin Tifrea, având sprijinul Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti si al Inspectoratului Judetean Ilfov.

        Participarea elevilor la acest concurs a fost, de la an la an, tot mai mare. Prin forma sa inedita dar si datorita calitatii continutului subiectelor, concursul a fost apreciat de profesori, elevi dar si de parinti.

Subiectele concursului au fost propuse de cadre didactice de prestigiu în învatamântul românesc si validate de inspectori de specialitate.

 

 

Precizari:

 

        1. Subiectele sunt întocmite tinând cont de programa scolara si programa scolara pentru olimpiade si concursuri scolare.

        2. Fiind un concurs online pe care elevii pot sa-l sustina de la scoala, de acasa, la orice ora, diplomele obtinute sunt recunoscute numai daca concursul se desfasoara în unitatile scolare, sub supravegherea cadrelor didactice si sunt validate de unitatea scolara cu semnatura si stampila.

        3. Punctajul maxim obtinut este de 100 de puncte.

        4. Elevilor care obtin un punctaj de cel putin 95 de puncte li se va genera o „Diploma de Excelenta”, cei care obtin un punctaj între 80 si 94 de puncte li se va genera o „Diploma de Merit” iar celorlalti, care obtin un punctaj sub 80 de puncte, li se va genera o „Diploma de participare”.

        5. Concursul are doua etape de desfasurare, câte una în fiecare semestru, stabilite de calendarul concursului.

        6. Pe site-ul concursului de la adresa http://profu112.ro/ se poate crea un cont de participare, oricând, respectând pasii de înscriere.

        7. Elevii trebuie sa completeze corect datele solicitate, respectând cu strictete toate solicitarile, deoarece diploma se genereaza cu numele, prenumele, unitatea scolara, judet etc. care au fost solicitate la realizarea contului. Organizatorii nu raspund pentru eventualele erori de completare.

DESCARCA PROGRAMA CONCURSULUI

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame