MyKoolio – koolegerea ta online


MyKoolio este cel mai nou proiect la care a participat un colectiv de cadre didactice din Romania, coordonaţi de prof. Radu Gologan. Platforma cuprinde o serie de cursuri destinate şcolarilor între clasele I - VIII şi cuprinde peste 200 de lecţii prezentate într-un mod interactiv.

Proiectul MyKoolio reprezintă un ajutor pentru elevi, profesori, dar şi pentru părinţi. Cursurile online de pe www.mykoolio.com vin să îi ajute pe elevi să asimileze mai uşor informaţiile primite la şcoală şi chiar să se autoevalueze. Accesul la platforma de e-learning va fi gratuit pentru profesori, iar materialele pot fi utilizate în clasă. Accesul în platformă pentru părinţi şi copii este gratuit pentru partea de lecţii şi contra cost (abonament lunar de 28 de lei) pentru partea de exerciţii şi statistici.

Platforma de e-learning MyKoolio se bazează pe o tehnică de predare modernă, mult mai interactivă, iar materialele prezentate pe site sunt adaptate programei şcolare în vigoare , a declarat Radu Gologan, profesor coordonator.

Despre povestea MyKoolio

MyKoolio este noua platformă de e-learning care introduce elevii în universul cunoaşterii prin povestea unui profesor extraterestru, care va prezenta lecţiile într-un mod amuzant şi interactiv. Toate lecţiile din ciclul primar sunt structurate audio-video, lucru care va antrena mintea copiilor, astfel încât să reţină informaţiile mai rapid şi să le înţeleagă usor.

Platforma inteligentă combină jocul cu învăţatul, mix pe care îl prezintă online, locul unde elevilor le place să petreacă cel mai mult timp.

Profesori coordonatori-platforma MyKoolio

"Pentru că educarea copiilor să fie încununată de succes, trebuie ca educatorii să se educe neîncetat pe ei înşişi, să se ajute reciproc întrurealizarea din ce în ce mai desăvârşită a aspiraţiilor lor." Lev Tolstoi

Platforma de e-learning, MyKoolio.com, este un proiect dezvoltat împreună cu un colectiv de profesori pasionaţi de meseria lor şi care, implicându-se activ în acest proiect, îşi doresc să contribuie la dezvoltarea sistemului educaţional.

Tehnologia a produs o schimbare semnificativă în modul generaţiilor tinere de a accesa şi de a cuprinde lucrurile noi. Calculatorul a făcut ca structura mentală să fie complet diferită, de aceea trebuie să ne adaptăm.

Tableta e concepută ca un loc de joacă, dar poate fi utilizată şi pentru şcoală. Platforma MyKoolio.com îşi propune să valorifice la maximum puterea tehnologiei şi să îmbine jocul cu învăţatul.

În acest articol, vă vom face cunoştinţă cu patru dintre profesorii care îşi pun toată priceperea pentru a crea lecţii interactive şi uşor de parcurs de către elevi.

Domnul profesor Radu Gologan are o vastă experienţă în cadrul învăţământului, fiind implicat în Olimpiadele de Matematică din România încă din 1979. Radu Gologan este coordonatorul Olimpiadelor de Matematică şi conducătorul lotului României la Olimpiadele Internaţionale de Matematică din 2001.

Din 2008 este preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice, iar din 2016, este propus membru al Boardului Olimpiadelor Internaţionale de Matematică.

De asemenea, este membru în comitetele de redacţie al unor reviste de cercetare şi coordonator al publicaţiilor Gazeta Matematică.

A participat la diferite stagii de cercetare şi conferinţe în străinătate şi i-a fost acordat titlul de profesor invitat de către mai multe universităţi din SUA - Iowa, Indiana, Champaign-Urbana. Este autor a peste 40 de articole ştiinţifice şi a patru cărţi de specialitate. Are peste 100 de intervenţii în presa scrisă dintre care 10 eseuri în Dilema Veche şi 20 de articole pe teme de educaţie în Tribuna Şcolii şi alte cotidiane.

Gabriela Bărbulescu, profesor metodist pentru învăţământul primar, face parte din Casa Corpului Didactic, are gradul I didactic şi are o experienţă de peste 25 ani în învăţământ.

A publicat peste 30 de cărţi, manuale, auxiliare şcolare, ghiduri pentru cadre didactice şi părinţi. S-a ocupat de asigurarea asistenţei psihopedagogice a elevilor, în vederea dezvoltării libere, integrale şi armonioase, în formarea personalităţii autonome şi creative, pentru o integrare socio-profesională eficientă. A iniţiat şi dezvoltat activităţi de asistenţă psihopedagogică în probleme legate de: cunoaşterea/autocunoaşterea elevilor, dezvoltarea personală a elevului, adaptarea elevilor la cerinţele şcolare şi a activităţilor din şcoală la particularităţile elevilor etc.

A luat parte la derularea unor programe de prevenire şi combatere a fenomenelor psihosociale cu influenţă directă asupra dezvoltării personalităţii autonome şi creative a elevilor. S-a implicat în acţiuni de voluntariat, unde a fost tutore pentru învăţarea în familie şi a coordonat activităţi din cluburile de părinţi.

Claudia Osiceanu, profesor de limba şi literatura română la Şcoala Gimnazială "Grigorie Ghica Voievod", Bucureşti, are gradul I didactic, a obţinut premii şi distincţii la diferite concursuri şcolare şi este administratorul site-ului Romana.Info.Ro.

Fiind un foarte bun organizator şi având o capacitate rapidă de analiză şi sinteză, precum şi abilitatea de a motiva şi mobiliza oamenii, doamna profesoară Osiceanu a fost organizator al Olimpiadei de Limba şi Literatura Română şi al testelor predictive. Totodată doamna profesoară Osiceanu a fost membru al comisiei de evaluare cu prilejul tezelor naţionale, precum şi membru în comisia de elaborare de subiecte pentru olimpiada de limba şi literatura română. Doamna profesoară Osiceanu s-a implicat activ în programul "Şcoală după şcoală", care a avut ca scop implementarea strategiilor didactice în sprijinul învăţării formale şi non-formale prin activităţi educativ-recreative şi de petrecere a timpului liber pentru elevi. Este coordonatorul mai multor lucrări de specialitate.

Sorin Borodi, profesor de matematică pentru clasele I-VIII, are o experienţă de 24 ani în domeniu şi gradul I didactic. Fiind pasionat de matematică şi-a dezvoltat propriul website cu teste şi aplicaţii software de profil - sorinborodi.ro. Elevii pregătiţi de domnul profesor au obţinut rezultate semnificative la Olimpiadele de matematică, precum şi la diverse concursuri.

A realizat numeroase softuri educaţionale cu specific matematic, unele fiind omologate de M.E.C.S. Este co-autor la mai multe cărţi de specialitate şi este organizator al Concursului zonal de matematică "Leon Birnbaum". A obţinut numeroase premii cum ar fi: Marele Premiu la Concursul Naţional de software educaţional, premiul I la Concursul Naţional de software educaţional "Calculatorul-partener în învăţare", Premiul I la concursul "Matematica este din nou la modă".

Este autorul a numeroase materiale utile în predarea matematicii: teste, videoclipuri, dicţionare ilustrate, foi GeoGebra, lecţii, animaţii şi este membru în grupul naţional de lucru pentru activităţi specifice examenelor naţionale 2014-2015.

Profesorii de pe platforma MyKoolio.com îşi doresc ca viitoarele generaţii să îşi dezvolte gândirea logică, nu doar capacitatea de memorare.

De aceea, am adus împreună unii dintre cei mai experimentaţi şi devotaţi profesori din ţară, pentru a crea o platformă care face exact asta, te învaţă cum să înveţi.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame