Ce a spus ministrul Adrian Curaj despre metodologia de concurs pentru directorii de scoli


Ministrul Educaţiei anunţă că metodologia de concurs pentru directorii de şcoli va fi finalizată la sfârşitul lunii martie

        Ministrul Educaţiei Naţionale Adrian Curaj a declarat la Oradea că se lucrează la metodologia de concurs pentru directorii de şcoli, ce va fi finalizată probabil la sfârşitul lunii martie. 

        "Pregătesc o metodologie potrivită de selecţie, de concurs, pentru directorii şcolilor, şi vă aduc aminte că în ultimii şapte ani nu am avut ceva transparent în acest context. Cred că este destul curaj să începi un asemenea demers. De şapte ani directorii nu au participat la concursuri şi primesc doar prelungiri din şase în şase luni sau pe cât timp primesc, ceea ce nu cred că face bine şcolii româneşti. M-am angajat, şi o spun foarte ferm, în a pregăti o metodologie pe care o vom expune public şi o vom discuta destul privind organizarea concursurilor de directori şi am toată încrederea că vom şi organiza primul ciclu de concursuri, pentru că am un an scurt. Cu siguranţă vom avea o metodologie, veţi vedea robustă", a declarat, în conferinţă de presă, Adrian Curaj. 

        Potrivit ministrului, metodologia este pregătită de un grup de specialişti, profesionişti în educaţie, universitari din zona ştiinţelor educaţiei, din zona reprezentativă a administraţiei locale, a asociaţiilor care lucrează în domeniul resurselor umane în multinaţionale. "Mă aştept ca la sfârşitul lunii martie să avem metodologia. Astfel vom avea un mecanism potrivit de selecţie, inclusiv folosind instrumente care nu sunt atât de la îndemână şi uzuale în spaţiul public. Mesajul este că ne gândim bine, venim cu o metodologie şi dăm încredere celor care până acum poate au avut grijă să nu participe că le-a fost frică de consecinţe", a subliniat ministrul. 

        Potrivit ministrului, va fi un concurs deschis, "fără niciun spaţiu incert". "Veniţi şi puneţi-vă ideile, transmiteţi mesajul managerial cum vedeţi şcoala, cum vedeţi resursele din jur în favoarea şcolii dumneavoastră, cum vedeţi relaţia cu administraţia locală, cum vedeţi rolul dvs ca manager într-o şcoală. Eu cred că vom câştiga foarte mult inclusiv în forţa şcolii în comunitate", a spus Adrian Curaj. AGERPRES 

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame