Înscrierea direct în clasa I pentru anul 2016-2017


Ministerul Educaţiei informează că pentru anul școlar 2016-2017 au fost depuse doar 486 de cereri de înscriere directă în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani, pana la data de 31 august 2016, inclusiv, dar care nu au fost înscriși anterior în clasa pregătitoare, în scădere fata de situaţia pentru anul școlar curent, când au fost înregistrate 2.901 solicitări.

Ministerul Educaţiei National și Cercetării Știinţifice (MENCS) precizează, într-un comunicat remis HotNews.ro, că a verificat, în vederea aprobării, solicitările inspectoratelor școlare judeţene/ISMB referitoare la posibilitatea înscrierii în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani, până la data de 31 august 2016, inclusiv, dar care nu au fost înscriși anterior în clasa pregătitoare.

Cele mai multe cereri de aprobare au fost înregistrate în următoarele judeţe:

  • Caras-Severin (38);
  • Dolj (29);
  • Bacau (27).

Cele mai puţine cereri au fost depuse în judeţele Brăila, Olt și Satu Mare (câte 2), respectiv Tulcea (1). în judeţul Sibiu nu a fost depusă nicio cerere.
În urma analizei solicitărilor, MENCS a transmis inspectoratelor școlare, judeţene/ISMB, în cursul zilei de joi, aprobările necesare efectuării înscrierilor.
Potrivit ministerului, inspectoratele școlare judeţene/ISMB și unităţile de învăţământ au responsabilitatea de a comunica părinţilor decizia MENCS privind solicitările de înscriere în clasa I.
Înscrierea efectivă a copiilor la școlile pentru care au optat se va face de către părinti la unităţile de învăţământ în speţă.
Potrivit Procedurii privind înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani pana la data de 31 august 2016, inclusiv (http://www.edu.ro/index.php/articles/24041), în situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor depuse de părinti este mai mare decât numărul locurilor disponibile, înscrierea în clasa I se va face în perioada 11 - 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile, având prioritate criteriul apartenenţei la circumscripţia școlara.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame