Amazon va avea o platformă gratuită pentru Educatie


Şcolile şi profesorii pot să urce pe Amazon materiale educaţionale, punându-se astfel bazele unei comunităţi educaţionale care poate deveni cea mai mare din lume.

Amazon a achiziţionat în 2013 compania online de educaţie TenMarks, alături de care a realizat o serie de aplicaţii cu ajutorul cărora elevii învaţă matematică, iar colaborarea din ultimii trei a dat roade, astfel că gigantul american vrea să extindă parteneriatul creând o platformă cu materiale educaţionale şi o interfaţă de comunicare între profesori şi studenţi.

Indiciile oferite până acum de gigantul e-commerce arată că platforma va funcţiona pe principiile Resurselor Educaţionale Deschise (Open Educational Resources), va fi dotată cu un sistem de rating şi va avea interfaţa comercială Amazon.com deja cunoscută, anunţă techcrunch.com. La începutul acestei luni, Amazon a inaugurat “Lista Amazon de aşteptare în Educaţie”, unde profesorii se pot înregistra pentru a fi anunţaţi când va fi funcţională platforma.

“Viitorul educaţiei este deschis”, anunţă prima pagină a listei. “În curând profesorii de pretutindeni vor avea acces gratuit şi nelimitat la materiale de curs de calitate pe această platformă revoluţionară”. Acestă listă de aşteptare ar putea avea legătură cu un al proiectă, numit “Amazon Inspire”, pe care compania l-a testat deja într-o versiune beta cu ajutorul mai multor şcoli din SUA. Platforma “Amazon Inspire” va fi funcţională pentru public peste două sau trei luni. Ea va oferi utilizatorilor şi instituţiilor de învăţământ posibilitatea de a autopublica materiale didactice şi va da şcolilor posibilitatea să îşi urce pe platformă librăriile electronice în întregime. Publicul va putea să îşi folosească atât propriile materiale, precum şi pe cele încărcate de ceilalţi, dar va avea şi posibilitatea de a da note şi scrie recenzii despre calitatea acestora.

Extindere Amazon vine într-un moment în care şi alţi giganţi din lumea IT, precum Google şi Apple, au în plan platforme educaţionale. Andrew Joseph, cofondatorul companiei TenMarks, acum responsabil cu relaţiile strategice pentru Amazon Education, susţine că platforma Inspire va fi gratuită. Totuşi, reprezentanţii Amazon nu au clarificat încă modul de funcţionare al acestor librăriilor digitale va fi în tandem cu celelalte produse educaţionale Amazon, multe dintre ele disponibile contra cost. Deşi Inspire este abia la început, în comunitatea educaţională din SUA există voci care se întrebă deja care va fi câştigul companiei din această platformă şi cum va putea fi funcţională pe termen lung. Amazon nu a clarificat deocamdată acest lucru, însă a spus că deşi Amazon este o companie comercială, care are ca bază de funcţionare profitul, platforma Inspire va fi gratuită pentru totdeauna.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame