PSD va stopa, în curând, organizarea concursului de director si director adjunct de scoala


Comisia de invatamant din Senat, prezidata de fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu (PSD), a modificat pe ascuns un proiect de lege esential pentru mii de scoli. Comisia a introdus un amendament prin care amana organizarea concursului de director si director adjunct de scoala, ce urmeaza sa se desfoare in octombrie, pana la vacanta de vara din 2017. Proiectul, odata aprobat, ar stopa concursurile organizate de ministrul tehnocrat Mircea Dumitru, si ar da viitorului ministru din guvernul rezultat dupa alegeri puterea de decizie.
 
Proiectul de lege intra lunea viitoare in plenul Senatului, unde se va da votul final. 
Concursul de director de scoli a fost anuntat de ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, la inceputul acestei luni ca masura de reprofesionalizare a managementului scolar, "dupa 10 ani de intruziune politica in scoala ". Mircea Dumitru este cel care a impulsionat deciziile definitive de plagiat in cazurile rasunatoare ale unor politicieni protejati de predecesorii sai in functie.
Ecaterina Andronescu nu a depus nicio motivare pentru modificarea pe care o doreste. Senatorul nu a raspuns apelurilor telefonice ale reporterului HotNews.ro. Revenim cu pozitia dumneai in masura in care o vom primi.
Politizarea concursurilor pentru directori si inspectorii scolari este una dintre marile probleme ale invatamantului din Romania.
UPDATE Ora 20:12 Ecaterina Andronescu a confirmat pentru Mediafax existenta modificarii legislative: "Exista o asemenea lege in Parlament, dar nu stiu cand se va vota, cand o sa o puna pe ordinea de zi Biroul permanent al Senatului" . Intrebata cum si de ce a introdus amendamentul pe lege, Ecaterina Andronescu nu a mai comentat si nici nu a mai putut fi contactata telefonic, precizeaza agentia de presa.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame