Admitere - Centrul de Performanță în Matematică


Centrul de Performanţă în Matematică caută elevi pasionaţi de aceasta disciplină

 
Pentru al patrulea an consecutiv, Fundaţia „Vasile Dumitrache”, prin Centrul de Performanţă în Matematică, organizează la Bârlad selecţie pentru admiterea în Centru a elevilor de clasa a V-a, cu înclinaţii către matematică.
 
8 octombrie, la ora 10, în incinta Şcolii „George Tutoveanu”, va avea loc concursul de selecţie, înscrierile putând fi făcute de astăzi, fie la secretariatul Şcolii „George Tutoveanu”, fie la numărul de telefon 0770 536 243. Organizatorii intenţionează să formeze o grupă de 20 de elevi pasionaţi de matematică şi dispuşi să facă efort pentru aprofundarea acestei discipline, în vederea obţinerii de performanţe. În acest moment, la Centrul de Performanţă în Matematică „Vasile Dumitrache” se pregătesc elevi de clasa a VII-a şi elevi de clasa a VIII-a, ultimii aflaţi în anul IV.
 
„Aceste cursuri din cadrul Centrului de Performanţă în Matematică reprezintă o piatră de încercare pentru elevii care doresc să facă performanţă în matematică. Unii nu fac faţă şi se retrag, alţii, pasionaţi şi motivaţi, merg mai departe. Nu obligăm pe nimeni să frecventeze aceste cursuri, care sunt gratuite, iar satisfacţia este mare pentru profesorii care îi pregătesc, atunci când observă cum se conturează unele vârfuri. Scopul acestor cursuri este tocmai apropierea de acest obiect fascinant şi dezvoltarea abilităţilor în matematică. Cei care au iniţiat cursurile s-au gândit la elevii de gimnaziu dintr-un considerent esenţial: la această vârstă, se pun bazele cunoştinţelor de matematică, iar pentru performanţă este nevoie de profesori. Elevii de gimnaziu sunt dependenţi de profesori, ceea ce nu se mai poate spune despre elevii de liceu”, ne-a declarat Marcel Rotaru, profesor coordonator al Centrului de Performanţă în Matematică „Vasile Dumitrache”.
 
Cursurile pentru cei admişi se vor desfăşura sâmbăta, timp de două ore, la Şcoala „George Tutoveanu”. În total, elevii vor studia matematica de performanţă 40 de ore pe an, cu profesori de matematică ce au rezultate deosebite cu elevii la concursuri şi olimpiade.
 
Proiectul Centrului de Performanţă din cadrul Fundaţiei „Vasile Dumitrache” este coordonat şi susţinut de Mioara Iacob, membru fondator al Fundaţiei, fostă elevă a profesorului Dumitrache, la fel ca majoritatea membrilor Fundaţiei. 

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame