BAC-ul a continuat astazi cu proba scrisa la Limba si Literatura Româna. Vezi aici subiectele


Absolventii claselor a XII-a care au promovat probele orale din cadrul examenului de bacalaureat au sustinut, astazi, prima proba scrisa, cea de Limba si Literatura Româna, anunta Ministerul Educatiei.

Variantele extrase sunt:Subiectul 1- varianta 88, subiectul 2- varianta 95, subiectul 3- varianta 1.

Subiectul de examen a fost extras, într-o sedinta publica, la sediul Ministerului Educatiei, astazi la ora 9:00, dupa care, prin intermediul postului Radio România Actualitati, comisiile de examen au aflat care a fost subiectul ales.

Toate variantele de subiecte au fost publicate, pe 29 februarie, pe site-ul www.subiecte2008.edu.ro.

Accesul elevilor în salile de examen s-a facut pe baza actului de identitate, cu cel mult 30 de minute înainte de începerea probei.

Candidatii nu au putut intra la examen cu niciun fel de materiale, fie ca sunt scrise sau electronice, care i-ar fi putut ajuta la examen. Dupa ce au intrat în sala, elevii nu au putut parasi centrul de examen decât dupa minimum o ora si jumatate de la începutul examenului.

Timpul destinat rezolvarii subiectelor a fost de trei ore. Pe 30 iunie, liceenii care au studiat în maghiara, croata, germana, italiana, sârba, slovaca, turca sau ucraineana vor sustine proba scrisa de limba si literatura materna. Pe 1 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului, respectiv matematica, pentru elevii care termina un liceu industrial, si istorie sau geografie, respectiv istoria sau geografia României si a statelor membre UE, pentru cei care termina liceele teoretice. Pe 2 si 3 iulie, sunt programate examenul din aria curiculara corespunzatoare specializarii si cel din disciplinele din afara specializarii, acestea fiind probe scrise sau practice. Rezultatele vor fi anuntate pe 5 iulie. Eventualele contestatii se depun tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care iau în calcul si contestatiile, vor fi afisate pe 9 iulie.

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame