INCOMPETENȚA, TRĂDAREA ȘI DELAȚIUNEA, TREI DINTRE CAUZELE SUBDEZVOLTĂRII NOASTRE


Se spune că adevărul trebuie să fie spus până la capăt, în aşa fel încât diavolul să nu se mai poată ascunde în detalii. 

 
Cea mai mare parte dintre tarele naţiunii române nu pot fi eradicate printr-un demers curajos şi responsabil al societăţii, al politicienilor, al tehnocraţilor, al şcolii si al mass-mediei, deoarece incompetenţa, trădarea şi delaţiunea se ascund în sistem, sistemul din spatele oricărei administraţii publice.
 
Un fost politician tânăr şi-a istorisit odiseea în sistemul public românesc, acolo unde a reuşit să intre în conflict cu cea mai mare parte a funcţionarilor, cu privilegiile acestora şi cu legile nescrise ale "sistemului", fiind în final rejectat. Preşedinţii României, Emil Constantinescu şi Traian Basescu, explică faptul că în final au fost învinşi de sistem. 
 
Chiar dacă binele nu prea a făcut casă bună cu politica, orice acţiune de igienă a clasei politice, orice proiect social ambiţios, orice măsură menită să aducă transparenţă in sistemul public se loveşte întotdeauna de un aviz, de o semnătură, de o cerere a sindicatelor, de blocajul şi revolta „oamenilor” care ar trebui să pună în practică politicile publice.
 
Nu întâmplător, „sistemul public” participă la orice „manifestaţie de stradă”, oricând e nevoie, împotriva oricui se încumetă să-i ignore sau să umble la drepturile şi interesele sale, fie că este un simplu politician, tehnocrat sau preşedintele României. Dacă vrei să faci ceva în România trebuie să-ţi iei sistemul drept aliat şi se rezolvă, revoluţiile, politicile publice sau proiectele care nu iau în calcul aceste „detalii” sunt sortite eşecului.
 
Mulţi dintre eroii momentului, delatorii şi trădătorii din marile dosare de corupţie, au avut sau au legatură cu sistemul public, ei înşişi profitori ai unor afaceri care nu puteau fi derulate fără ajutorul oamenilor din sistem.
 
„Sistemul” are marele avantaj că oricine vine la putere are nevoie de el, astfel că devine peren, indestructibil, indispensabil si uneori, chiar transgeneraţional.
 
Cum poţi restaura încrederea, corectitudinea, cinstea, demnitatea, respectul faţă de cuvântul dat, dorinţa de libertate, când în România patrioţii şi democraţii sunt toţi în sistemul public, în educaţie, cultură, sănătate, administraţie sau servicii sociale?
 
Fără eliminarea privilegiilor din „sistem”, indiferent de guvernare, România este condamnată de incompetenţă, trădare şi delaţiune, la tăierea pădurilor, la migraţia populaţiei, la vânzarea resurselor minerale si a terenurilor agricole, la lipsă de educaţie, de sănătate, de cultură şi de servicii sociale.
 
DESCHIDE-ŢI MINTEA!
 
Material publicat cu amabilitatea domnului Iulian-Laurenţiu Ştefan

Inapoi la toate stirile

Anunturi recomandate

reclame